Uzmanların Döviz Yorumları Ne Kadar Önemli? Yatırıma Faydası Var mı?

Parite İşlemleri

Dövizler, yatırım için en çok tercih edilen enstrümanlardır. Bunun ise birçok nedeni vardır. En önemlisi, kısa vadede kazançlı işlemlerin yapabilir olmasıdır. Bir diğerini ise faiz getirilerinin olması şeklinde açıklayabiliriz. Aslına bakarsanız dövizler, altın gibi emtialara göre daha yüksek risk içerir. Zaten bu nedenle de daha fazla kar getirirler. Aynı zamanda döviz yatırımı yapmak için birçok alternatif piyasa bulunmaktadır.

Bir döviz yatırımcısı için en önemli konu, günlük hareketlerdir. Piyasalarda yaşanan değişimlere göre döviz yorumları yapmalı ve buna uygun şekillerde işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz. Ama bu yorumların yapılabilmesi için bazı teknik bilgilere ihtiyacınız vardır. İşte bu noktada, uzmanlar tarafından yapılan yorumlar, işinizi kolaylaştıracaktır.

Uzmanlar Döviz Yorumlarını Neye Göre Yapıyor?

Uzmanlar Döviz Yorumlarını Neye Göre Yapıyor?Uzmanlar tarafından günlük bazda dövizlerin hareketleri yorumlanır ve bültenler halinde müşterilere sunulur. Müşteriler ise bu bültenlerden faydalanarak alacakları pozisyonları değerlendirirler. Peki, bu uzmanlar dövizleri neye göre yorumluyorlar? İşte bilmeniz gereken en önemli noktalardan birisi budur. Çünkü uzmanların yaptığı yorumlar, tek başına yeterli değildir. Yani bir yatırımcı, yalnızca uzman yorumlarına göre pozisyon almamalıdır. Bu nedenle de yorumların neye göre yapıldığı bilinmelidir.

Bir dövizin yorumlanabilmesi için öncelikli olarak ait olduğu ülke hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Üstelik yalnızca ekonomisi hakkında değil, tüm ticari ilişkileri ve siyasi faaliyetleri hakkında da bilgi sahibi olunmalıdır. Ancak bu şekilde doğru bir yorum yapmak mümkün olacaktır. Ülkede açıklanacak olan makro ekonomik veriler, siyasi gelişmeler, diğer ülkeler ile ilişkiler gibi önemli konular takip edilerek dövizin nasıl tepkiler vereceği tahmin edilebilmektedir.

Uzman Yorumlarının Yatırıma Faydası Var mı?

Uzman Yorumlarının Yatırıma Faydası Var mı?Dövizleri yorumlayan uzmanlar, sizlere fikir olması açısından bu bilgileri paylaşmaktadır. Ama dikkat etmeniz gereken nokta, bu yorumların tek başına işe yaramadığıdır. Zaten uzmanlar da bu durumu, “yatırım danışmanlığı kapsamında değildir,” notuyla anlatmaktadır. Üstelik yalnızca bu yorumlara göre işlem yaptığınız zaman kaybederseniz, kimseyi sorumlu tutamazsınız. Bu durum da doğrudan bu yorumlara göre işlem yapmamanız gerektiğini açıklamaktadır.

Bir yatırımcı olarak döviz kurlarının seyri hakkında kendiniz yorum yapabiliyor olmanız gerekmektedir. Bunun için de bilmeniz gereken önemli konular olduğunun farkında olmalısınız. Hangi piyasada işlem yapacaksanız kendinizi bu yönde geliştirmeli ve verilen eğitimlere katılmalısınız. Bu şekilde çok daha doğru yatırımlar yapabilirsiniz.

Doğru Bir Döviz Yatırımı için Bilinmesi Gerekenler

Doğru Bir Döviz Yatırımı için Bilinmesi GerekenlerBirikimlerinizi döviz yatırımı yaparak değerlendirecekseniz öncelikli olarak hangi piyasada, hangi şekilde yatırım yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Bunun için de alternatiflerinizi bilmeli ve sizin için en doğru yolun hangisi olduğunu belirlemelisiniz. Daha sonra nasıl bir yatırım yapacaksanız buna uygun şekilde piyasaya hazırlık yapmalısınız. Günümüzde birçok alternatif piyasa ve her birinin farklı özellikleri bulunuyor.

Döviz yatırımı yapacak olan yatırımcıların dikkat etmesi gereken en önemli konu; kurlardaki hareketlerin nasıl gerçekleştiğidir. Döviz kurları ile nasıl yatırım yapılır öğrenmeli ve daha sonra kur hareketlerini yorumlayabilmelisiniz. Bu konuda bilgi edindikten sonra haberlere kısaca göz attığınızda bile hareketleri tahmin edebilir, ne yönde pozisyon oluşturmanız gerektiğine karar verebilirsiniz.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bir Cevap Yazın