Yatırımcıların İlgisini Çekebilecek 3 Farklı Parite

Parite İşlemleri

Küresel piyasalarda yatırım yapabileceğiniz birbirinden farklı dövizler ve pariteler bulunmaktadır. Özellikler minör ve egzotik olarak tanımlanan pariteler, EUR/USD gibi yüksek işlem hacimli paritelere iyi birer alternatif olabilmektedir. Genellikle yerel yatırımcılar ve ticaretle ilgilenen kişiler tarafından tercih ediliyor olsalar bile bazen kısa bazen de uzun vadede kazançlı fırsatlar sunabilmektedir.

Yüksek işlem hacimli pariteler dışında minör ve egzotik pariteleri tercih ederek de kazanç elde etmeniz mümkündür. Bu paritelere kıyıda köşede kalmış gözüyle bakmamanızı tavsiye ederiz. Portföyünüzü çeşitlendirmek ve alternatif yatırım araçlarıyla ilgilenmek, size beklemediğiniz fırsatlar doğurabilir. Bu kapsamda sizlere 3 farklı pariteden bahsetmek istiyoruz.

İşte sizlere alternatif olabilecek 3 farklı parite:

USD/SEK Paritesi

USD/SEK ParitesiUSD/SEK; Amerikan dolarının (USD), İsveç kronu (SEK) karşısındaki değerini gösteren paritedir. Parite dizilimini yorumlamak gerekirse; Amerikan doları değer kazandığı zaman parite yükselişe geçecektir. Eğer İsveç kronu değer kazanırsa parite düşmeye başlayacaktır.

USD/SEK paritesinin 5 yıllık grafiğine göz attığımız zaman; yükseliş trendinin baskın olduğu görülmektedir. Kısa süreli düşüşler ise doğru tahmin edildiği zaman size iyi bir kazanç sunacaktır. Paritenin 5 yıllık sürede en yüksek seviyesini 9,4025 ile 10 Aralık 2016 tarihinde kaydettiğini görüyoruz. En düşük seviyesini ise 6,3199 seviyesi ile 2 Mart 2013 tarihinde gördüğü bilinmektedir.

EUR/CZK Paritesi

EUR/CZK ParitesiEUR/CZK; Euro’nun (EUR), Çek korunası (CZK) karşısındaki değerini gösteren paritedir. Dizilimi yorumlamak gerekirse; Euro’nun değer kazandığı durumlarda parite de yükselişe geçecektir. Eğer Çek korunası değer kazanırsa paritede düşüş görülecektir.

EUR/CZK paritesinin 5 yıllık grafiğini incelediğimiz zaman; en yüksek seviyesini 3 Ocak 2015 tarihinde 27,8493 ile kaydettiğini görüyoruz. Sakin bir seyir izleyen paritenin en düşük seviyesini ise 27 Ocak 2018 tarihinde 25,1826 ile gördüğü anlaşılmaktadır. 2018 tarihine kadar belli bir eğri çizen parite, ani bir düşüş göstermiştir. Uzmanlar düşük seviyelerin alım fırsatı doğuracağını düşünmektedir.

USD/HUF Paritesi

USD/HUF ParitesiUSD/HUF; Amerikan dolarının (USD), Macar forinti (HUF) karşısındaki değerini gösteren paritedir. Egzotik paritelerdendir ve Amerikan dolarının değer kazandığı durumlarda parite yükselişe geçmektedir. Macar forintinin değer kazanması durumunda ise parite düşüşe geçmektedir. Paritenin uzun ve orta vadede yükseliş eğilimi gösterdiği bilinmektedir.

USD/HUF paritesinin 5 yıllık fiyat değişimlerine göz attığımız zaman; en düşük seviyesini 19 Ekim 2013 tarihinde 211,3060 ile kaydettiği görülmektedir. En yüksek seviyesini ise 300,0800 ile 10 Aralık 2016 tarihinde kaydettiği bilinmektedir. Günümüzde 1 dolar, 248,37 forinte; 1 TL ise 66,78 forinte eşittir.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Bir Cevap Yazın